Derksen neemt het op voor Steijn: 'Begrijp niet wat men de trainer kwalijk neemt'

Derksen neemt het op voor Steijn: 'Begrijp niet wat men de trainer kwalijk neemt'

29 september 2023 om 10:25

Johan Derksen neemt het in de uitzending van Vandaag Inside op voor Ajax-trainer Maurice Steijn. Ondanks het feit dat Ajax geen goede seizoenstart kent en op de veertiende plek op de ranglijst staat, is Derksen van mening dat de schuld niet bij de trainer ligt. Hij meent dat de Ajax-selectie simpelweg niet over de vereiste kwaliteit beschikt.

"Weet je wat ik niet begrijp?" begint Derksen zijn betoog. "Ik begrijp niet wat de mensen de trainer kwalijk nemen en dat ze nu Henk ten Cate gevraagd hebben om achter de schermen die man te gaan steunen. Als ik hem was, zou ik zeggen: 'ik heb Ten Cate niet nodig.' Die jongen heeft zich bij Sparta heel goed gered met middelmatig materiaal. Die heeft nu allemaal middelmatige spelers om zich heen", zo stelt Derksen.

"Berghuis en Bergwijn zijn twee goede spelers, maar die moeten zich ook realiseren dat die trainer gewoon kansloos is omdat ze met negen nobody’s moeten voetballen", concludeert Derksen, alvorens verder te gaan over Steijn: "Ik zou in zijn positie nooit Henk ten Cate bij me willen. Ten Cate heeft, hoorde ik, een hele goede aanbieding uit de zandbak. Die stopt altijd, behalve als er een telefoontje uit de zandbak komt. Bij Ajax is niks te winnen als trainer, dus dan ga je geld halen. Ik denk dus niet dat hij het gaat doen."