Neville: 'Als hij zo doorgaat, wordt hij de beste Engelse speler aller tijden'

Neville: 'Als hij zo doorgaat, wordt hij de beste Engelse speler aller tijden'

29 september 2023 om 12:14

Gary Neville weet het zeker, als Jude Bellingham zo doorgaat als nu, dan wordt hij de beste Engelse speler aller tijden. De middenvelder is als een komeet uit de startblokken geschoten bij Real Madrid en kan dus op lyrische kritiek rekenen vanuit zijn thuisland.

"Als hij zo doorgaat, dan wordt hij de grootste Engelse speler aller tijd", vertelt een laaiend enthousiaste Neville in gesprek met MARCA. "Hij is bijzonder getalenteerd en zijn temperament is geweldig. Hij anticipeert altijd op wat er komen gaat in het veld. Zijn start bij Real Madrid en bij Engeland laat zien dat hij echt van een ander niveau is. Het is prachtig om naar hem te kijken."

Neville durft Bellingham zelfs al in één zin te noemen met een ware legende in Madrid: oud-speler en trainer Zinedine Zidane. "Ze hadden met Zidane een van de meest stylistische spelers aller tijden. Bellingham komt op dit moment nog niet bij hem in de buurt, maar als je naar zijn progressie kijkt, dan kan hij dezelfde impact gaan hebben op een team zoals Zidane dat toentertijd had."