Update: Nice-speler veilig van brug gehaald na dreigen met zelfmoord

Update: Nice-speler veilig van brug gehaald na dreigen met zelfmoord

29 september 2023 om 14:50
Laatste update: 29 september 2023 om 14:53

Volgens Franse media staat er een speler van OGC Nice op een viaduct in de stad en zijn er zorgen dat hij zichzelf van het leven wil beroven. Onder andere RMC Sport en France Bleu melden dat er nu hulpdiensten onderweg zijn en ook de psycholoog van de speler zou zijn gestuurd.

Vanuit OGC Nice is er nog niets gecommuniceerd over de dreiging, maar de persconferentie die vanmiddag zou worden gehouden is wel uitgesteld. De politie en brandweer zouden op de speler aan het inpraten zijn, zodat hij van het viaduct af zal komen. De training van Nice is vrijdag wel doorgegaan. Op dit moment is er een crisisberaad gaande op het complex van de Franse club.

Wat er op het moment tegen de speler wordt gezegd is niet bekend, maar de politie en brandweer zijn bezorgd dat hij suïcidale acties zal ondernemen. De voetballer staat op een viaduct waar een Franse snelweg overheen loopt en zal meters de diepte invallen als hij van de brug afstapt. De psycholoog van de spelers is nu dus ingeschakeld om hem van het viaduct af te praten.

Update: De speler van OGC Nice die vrijdag zelfmoord dreigde te plegen, is door hulpdiensten ongedeerd van een brug gehaald. Dat melden Franse media op basis van politiebronnen. Intussen is duidelijk dat het gaat om de 22-jarige Alexis Beka Beka. Beka Beka was naar het Magnan-viaduct vlakbij het stadion van Nice gereden en zette daar zijn auto op de vluchtstrook.

De Franse brandweer kwam direct in actie toen Beka Beka op de brug stond. Net als hulpdiensten snelde ook de psycholoog van de voetballer naar de locatie. Nice heeft het wekelijkse persmoment geannuleerd.