Vink ziet Misehouy doorbreken bij Ajax

Vink ziet volgend talent op deur kloppen: 'Kan echt een Ajax 1-speler zijn'

30 september 2023 om 07:18

Gabriël Misehouy kan weleens het volgende talent worden die de stap naar het eerste elftal van Ajax zet. Dat voorspelt Marciano Vink. De achttienjarige middenvelder scoorde vrijdag twee keer tijdens de 3-2 nederlaag van de Amsterdamse beloften bij Telstar.

"Misehouy was degene waar iedereen in de jeugd naar keek", vertelt Vink bij Voetbalpraat. "Alle Ajax-watchers waren echt heel benieuwd hoe hij zich zou ontwikkelen vanuit de O18 richting het eerste elftal. Alleen is daar een kleine stagnatie in gekomen, mede ook - denk ik - omdat het voor hem persoonlijk niet snel genoeg ging. Hij moest een beetje een pas op de plaats maken."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

"Misschien was er wat teleurstelling, maar daar moet je ook mee om leren gaan", vervolgt de ESPN-analist. "En het is geen schande om veertig, vijftig wedstrijden in een Jong-team te spelen alvorens je echt die stap gaat maken. Maar ja, Silvano Vos, Mika Godts en andere spelers gingen hem voorbij, dus ik snap wel hoe het in zijn hoofd ging. Het was alleen een beetje misplaatst. Speel gewoon je wedstrijden in Jong."

Inmiddels toont Misehouy beterschap. Dit seizoen scoorde hij al vijf keer en gaf hij twee assists in acht Keuken Kampioen Divisie-duels. "Nu zie je langzaam dat er weer een bepaalde rust in hem daalt, waardoor hij beter voetbalt", aldus Vink. "Hij heeft weer oog voor zijn medespelers, in plaats van dat egoïstische. Hij begint er langzaam te komen. Als hij het allemaal op orde heeft, denk ik echt dat hij een Ajax 1-speler kan zijn."

Ajax-verlosser op komst & Feyenoord-parel in trek! Bekijk #DoneDeal nu: