Leipzig ontslaat directeur Eberl na flirt met opponent Bayern

Pikant: Leipzig ontslaat directeur 'van 10 miljoen' na flirt met opponent Bayern

30 september 2023 om 07:34

RB Leipzig heeft kort voor de Bundesliga-kraker tegen Bayern München hard ingegrepen. Die Roten Bullen hebben technisch directeur Max Eberl ontslagen vanwege een flirt met de komende tegenstander.

Eberl was pas sinds december werkzaam bij Leipzig, dat naar verluidt liefst tien miljoen euro betaalde aan Borussia Mönchengladbach om hem los te weken. De vijftigjarige bestuurder zou echter in beeld zijn verschenen bij Bayern. In een reactie op de geruchten verwees hij naar zijn tot medio 2026 lopende contract. De pikante overstap openlijk uitsluiten, deed hij niet.

Voor Leipzig blijkbaar een teken aan de wand. Eberl is vrijdag per direct ontslagen vanwege 'een gebrek aan commitment naar de club toe'. 'Het heeft niets te maken met de opbouw van de selectie of de resultaten van het eerste elftal. We willen Max bedanken voor zijn harde werk en wensen hem het beste voor de toekomst.' Rouven Schröder, die al sportief directeur was, neemt de taken van Eberl over.

Leipzig staat na vijf duels op de vijfde plaats in de Bundesliga. Nummer twee Bayern München heeft één punt meer. Beide teams treffen elkaar zaterdag om 18.30 uur. Aan het begin van het seizoen won Leipzig overtuigend van Der Rekordmeister in de strijd om de Duitse Super Cup (3-0).

Ajax-verlosser op komst & Feyenoord-parel in trek! Bekijk #DoneDeal nu: