'Gimenez beste Eredivisie-spits, voor De Jong en Pavlidis'

'Gimenez is de beste spits van de Eredivisie, voor De Jong en Pavlidis'

30 september 2023 om 08:14

Roy Makaay en John van Loen vinden Santiago Gimenez de beste spits van de Eredivisie. De voormalige goalgetters verkiezen de Mexicaan van Feyenoord boven PSV-collega Luuk de Jong en Vangelis Pavlidis van AZ.

"Hoe hij de laatste weken speelt, zegt alles", begint Makaay in het Algemeen Dagblad over Gimenez. "Vorig seizoen was het nog stuivertje wisselen met Danilo, maar alleen al tegen Ajax zag je hoe hij zich heeft ontwikkeld in alle facetten, dus niet alleen het afmaken. Zelfs tegen Heerenveen, toen hij een jetlag had en niet gelukkig speelde, was hij overal bij betrokken. In het meevoetballen, als aanspeelpunt, als hij zich iets uit laat zakken."

Ook Van Loen vindt Gimenez de beste. "Omdat hij zeer doelgericht is en elke dag groeit. Alles wat hij aanraakt, lijkt het doel in te gaan. Hij is zo gedreven en gaat steeds meer meevoetballen. In het spel van Feyenoord zie je dat hij zich ook nog eens laat uitzakken, ballen kaatst en meegeeft en dat anderen in het gat duiken dat hij achterlaat. Elke trainer wil zo'n spits hebben."

Van Loen zet De Jong op de tweede plek. "Hij is meer een teamspeler, net als ik vroeger. Giménez is hebberiger. Die wordt, denk ik, topscorer van Nederland." Makaay prevaleert de Griek boven De Jong. "Pavlidis is echt een heel goede spits, heel compleet, zakelijk in de afwerking."

Gimenez is momenteel de topscorer van de Eredivisie met negen goals. Pavlidis (acht treffers) en De Jong (zes) volgen op de voet.