Van Rhijn geeft inkijkje in opleidingstraject oud-spelers Ajax: 'Soort Shell idee'

Van Rhijn sloeg aanbod van Den Bosch af voor Ajax: 'Hopelijk krijg ik een functie'

30 september 2023 om 09:35
Laatste update: 1 oktober 2023 om 15:06

Begin deze maand maakte Ajax bekend dat de club een opleidingstraject gaat opstarten voor oud-spelers. Een groepje voormalige Ajacieden gaat nu intern proberen om op de lange termijn het gemis van Ajax-DNA op te lossen. Één van die oud-spelers is Ricardo van Rhijn en hij geeft een inkijkje in wat het traject gaat inhouden.

"Het is een soort traineeship", legt Van Rhijn bij ESPN uit over het opleidingstraject dat hij binnen Ajax gaat volgen. "Hetzelfde dat bedrijven als Shell en Heineken ook hebben, dat ze mensen willen opleiden tot een bepaalde functie. Dat wil Ajax eigenlijk ook gaan doen. Mensen binnen het bedrijf begeleiden en opleiden met hopelijk in de toekomst een functie." Van Rhijn sloeg een aanbod van FC Den Bosch af om het traject bij Ajax in te gaan.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Ook legt Van Rhijn uit hoe zijn weken eruit gaan zien en wat precies zijn activiteiten worden. "Dat wordt fulltime, dus ik ga zeker 36 uur aan de slag. In dit geval is het een combinatie van een aantal dagen vast op kantoor meelopen, maar ook commerciële activiteiten waarbij ik word ingezet. Dat is met een groepje inderdaad met Daniel de Ridder, Siem de Jong en Kelly Zeeman. Wij zijn eigenlijk het eerste klasje."

Ajax-verlosser op komst & Feyenoord-parel in trek! Bekijk #DoneDeal nu: