'Feyenoord stoomt Van Persie klaar: net zo'n extreme stijl als Slot'

'Feyenoord stoomt Van Persie klaar: net zo'n extreme stijl als Slot'

30 september 2023 om 11:26

Robin van Persie kiest de weg der geleidelijkheid in zijn trainerscarrière, maar intern bij Feyenoord lijkt hij er goed op te staan. De 102-voudig international wordt in de schaduw van Arne Slot klaargestoomd, schrijft De Telegraaf.

Van Persie heeft bij Feyenoord het Youth League-team en de O18 onder zijn hoede. Op de vraag of hij nu al 'heel goed' is als coach, trapt de voormalig topspeler van Feyenoord, Arsenal, Manchester United en Oranje op de rem. "Goed? Ik heb wel het gevoel dat ik goed bezig ben, ik stop er veel tijd en energie in maar ik ben er nog niet", zegt hij in De Telegraaf.

"Hoe ik dat weet? Als ik een dag bij het eerste elftal ben, kijk ik hoe Arne met zijn staf is", gaat Van Persie verder. "Want dát is ook de kracht van Feyenoord. Daar wordt ongelooflijk goed samengewerkt. Voetbaltactisch, met fysieke trainers, met de assistenten, iedereen heeft er zijn eigen takenpakket op en buiten het veld. Daar leer ik van en ik probeer dan die koppeling naar mijn eigen staf en team te maken."

In Rotterdam lopen ze met hem weg. 'Feyenoord knijpt stiekem in zijn handen dat de superspits van weleer het trainersvak in wilde en ondanks aanbiedingen van onder meer Manchester United en andere Europese clubs ervoor koos om dat pad bij zijn oude club te gaan bewandelen', weet de krant. 'Van Persie doet het net als in zijn jaren als topvoetballer met een overgave en intensiteit die alleen echte liefhebbers bezitten.'

Volgens De Telegraaf wordt Van Persie beschouwd als een aanstormend talent, al blijft hij zelf voorzichtig. 'Toch wordt bij landskampioen Feyenoord, in de schaduw van Arne Slot, een coach klaargestoomd die net zo’n extreme en aanvallende stijl heeft', klinkt het.