Barça ziet ook Raphinha wegvallen

Barça ziet ook Raphinha wegvallen, maar jonge vervanger maakt indruk

30 september 2023 om 13:52

FC Barcelona kan voorlopig geen beroep doen op Raphinha. De Braziliaanse buitenspeler liep een hamstringblessure op in het La Liga-duel van vrijdagavond met Sevilla (1-0), zo maken de Catalanen bekend.

Raphinha staat naar verwachting ongeveer een maand aan de kant, waardoor Barça pas na de interlandperiode weer een beroep op hem kan doen. Het is de volgende tegenvaller voor Xavi, die ook al niet kan beschikken over Frenkie de Jong en Pedri. Die laatste wordt ook rond de interlandbreak weer terugverwacht. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Valencia

  • logo

    Barcelona

Raphinha speelde dit seizoen tot dusver zeven wedstrijden. Daarin scoorde hij twee keer en gaf hij twee assists. De 26-jarige dribbelaar werd tegen Sevilla al na 37 minuten vervangen door Fermín López. De twintigjarige aanvallende middenvelder uit de eigen jeugd maakte een sterke indruk. 

"Fermín is een geweldige speler", liet Xavi na afloop weten op de persconferentie. "Hij is tweebenig en lijdt zelden balverlies. Hij heeft alle kwaliteiten om nog vele jaren voor Barça te spelen. Ik was tijdens de voorbereiding al gecharmeerd van hem. Hij moet gewoon vertrouwen hebben in zichzelf. We vertellen hem dat hij gewoon moet durven en dat doet hij. Hij werkt heel hard en ik ben blij voor hem."