Almere City schrijft geschiedenis met eerste zege ooit in de Eredivisie

30-09-2023 20:43
86

Almere City heeft de eerste drie punten van het seizoen én de allereerste Eredivisie-zege te pakken na een overwinning op FC Utrecht. Tien minuten voor het eindsignaal kopte Thomas Robinet de bal prachtig binnen, waardoor de club uit de Domstad in de serieuze problemen zat. Van La Parra verdubbelde negen minuten later de score.

De wedstrijd van FC Utrecht tegen Almere City was in de eerste helft nog geen spektakelstuk. Wel werden er veel gele kaarten gepakt. Almere wachtte tot vlak voor de pauze zelfs nog op de eerste poging op het doel van de club uit de Domstad. Op slag van rust schoof Yann Kitala breed op Van La Parra. Hij dwong keeper Vasilios Barkas om gestrekt te gaan, maar de bal belandde niet tussen de palen. Vervolgens klonk het befaamde 'Utreg, wakker worruh' in het stadion.

Na de thee kwam FC Utrecht in de problemen. Invaller Hugo Novoa kreeg namelijk zijn tweede gele kaart, waardoor de thuisploeg met tien man verder moest spelen. Almere City werd vervolgens gevaarlijker. Dat resulteerde in een doelpunt voor de club uit Almere in de tachtigste minuut. Robinet kopte heerlijk binnen op aangeven van Loïc Mbe Soh. Eén minuut voor het einde van de reguliere speeltijd verdubbelde Van La Parra de score en werd het 0-2.

Door de nederlaag van FC Utrecht zakt de club naar plek zeventien. Almere City daarentegen stijgt twee plaatsen naar boven, namelijk naar plek vijftien.