Vlap doet zijn oude club pijn: FC Twente wint in eigen huis van sc Heerenveen

30-09-2023 22:55
40

FC Twente heeft in eigen huis afgerekend met sc Heerenveen. Michel Vlap deed zijn oude ploeg pijn door in de tweede helft te scoren via een prachtig afstandsschot. Heerenveen probeerde vervolgens om op gelijke hoogte te komen, alleen slaagde de club uit Friesland daar niet in: 1-0.

Het eerste gevaar kwam van FC Twente. Sem Steijn kopte vanuit een hoekschop op doel, alleen bracht Andries Noppert redding. SC Heerenveen probeerde het niet veel later met een gevaarlijke indraaiende vrije trap vanaf de linkerkant, maar de bal belandde voorlangs. Zonder te scoren zochten beide teams de kleedkamers van de Grolsch Veste op.

Na de thee begonnen beide teams rustig, maar daar bracht Vlap in de 65ste minuut verandering is. De middenvelder scoorde een prachtig doelpunt via een afstandsschot. Dertien minuten later probeerde hij het op dezelfde wijze. Ditmaal schoot hij echter naast het doel van doelman Noppert. Heerenveen jaagde nog op de aansluitingstreffer, alleen slaagden de Friezen er niet meer in om te scoren.