Jans en Van Hooijdonk eensgezind: 'Spits van Oranje gevonden, of niet?'

Jans en Van Hooijdonk eensgezind: 'Spits van Oranje gevonden, of niet?'

02-10-2023 08:20
123

Ajax-spits Brian Brobbey moet de komende interlandperiode een kans krijgen in het Nederlands elftal, stellen Ibrahim Afellay, Ron Jans en Pierre van Hooijdonk bij het NOS-programma Studio Voetbal. Memphis Depay en Wout Weghorst kampen met een blessure, terwijl Cody Gakpo waarschijnlijk ook afhaakt met een kwetsuur.

Brobbey was zaterdagavond belangrijk voor Ajax tegen RKC Waalwijk. "Ik vind dat Brobbey goed bezig is", oordeelt Afellay. "Hij maakte een goede loopactie voor zijn doelpunt, nam hem goed aan en schoot de bal geweldig binnen. De keeper heeft de bal alleen gehoord. Ik vind dat Brobbey zich goed ontwikkelt." Jans sluit zich daarbij aan. "We hebben nu toch ook de spits van het Nederlands elftal gevonden, of niet?"

"Als ze allemaal geblesseerd zijn, waarom niet? Hij speelt nu ook regelmatig negentig minuten, dat gebeurde voorheen niet", vervolgt de FC Utrecht-trainer, die bijval krijgt van Van Hooijdonk. "Zijn balvastheid kan van waarde zijn tegen een ploeg als Frankrijk, die Nederland onder druk zal zetten. Brobbey is echt een plaag voor bijna alle verdedigers."

Na komend weekend staat er weer een interlandperiode op de rol. Oranje speelt thuis tegen Frankrijk en uit tegen Griekenland.

Ajax-verlosser op komst & Feyenoord-parel in trek! Bekijk #DoneDeal nu: