Afellay: 'Hij is een bron van onrust bij Ajax, heeft geen idee waar hij staat'

Afellay: 'Hij is een bron van onrust bij Ajax, heeft geen idee waar hij staat'

02-10-2023 07:29
58

Ibrahim Afellay is nog niet onder de indruk van Ajax-verdediger Josip Sutalo. De Kroatisch international zag er zaterdagavond tegen RKC Waalwijk niet voor het eerst sinds zijn komst naar Amsterdam niet lekker uit.

Sutalo werd voor ruim twintig miljoen euro gekocht door Ajax. Afellay ziet de potentie van de verdediger nog niet. "Zaterdag was hij een bron van onrust achterin. Hij heeft geen flauw idee waar hij staat en waar zijn tegenstander staat", zegt de voormalig Oranje-international bij Studio Voetbal op de NOS. In de eerste helft leverde Sutalo diverse keren de bal in. "Of hij beter kan dat dit? Het is er niet aan af te zien."

Pierre van Hooijdonk springt op de bres voor Sutalo. "Het is wel zo dat hij weer met iemand anders naast zich speelde. Ik denk dat dat uiteindelijk ook een rol speelt." Tegen RKC stond Sutalo centraal achterin met Gáston Avila, in de weken ervoor met Jorrel Hato. Afellay gaat niet mee in de redenering van Van Hooijdonk. "Ik denk niet dat de fouten van Sutalo te maken hebben met wie naast hem staat. Dit zijn gewoon heel simpele ballen."

Het duel tussen RKC en Ajax werd vlak voor tijd gestaakt, nadat doelman Etienne Vaessen na een botsing buiten bewustzijn raakte. Het is nog onduidelijk wat er met het restant van de wedstrijd gaat gebeuren. 

Ajax-verlosser op komst & Feyenoord-parel in trek! Bekijk #DoneDeal nu: