VP's Elftal van de Week: Feyenoord-uitblinker, PSV-duo en matchwinners

02-10-2023 10:00
53

Speelronde zeven van de Eredivisie is achter de rug - behoudens RKC Waalwijk - Ajax, het is nog onduidelijk wat er met het restant van het duel gaat gebeuren - waardoor het traditioneel tijd is voor VP's Elftal van de Week. PSV, Feyenoord en Excelsior leveren twee spelers af, terwijl ook AZ, Almere City, FC Twente, Vitesse en Heracles Almelo vertegenwoordigd zijn.

Stijn van Gassel (Excelsior)
Dat Excelsior drie punten heeft overgehouden aan de boeiende derby tegen Sparta Rotterdam (2-1), is voor een groot deel toe te schrijven aan de uitblinkende Van Gassel. De doelman, die wel vaker tot de Kralingse uitblinkers behoort, hield zijn ploeg met uitstekende reddingen op de been.

Dominik Oroz (Vitesse)
De Gelderse Derby tussen NEC en Vitesse stevende af op een gelijkspel, tot Oroz in de laatste minuut van de officiële speeltijd de winnende goal tegen de touwen kopte. Nadat het duel tijdelijk werd stilgelegd liep Vitesse nog uit naar 1-3, maar zonder de Kroatische Oostenrijker hadden de Arnhemmers nog in de degradatiezonde gestaan.

Loïc Mbe Soh (Almere City)
Almere City beleefde zaterdagavond een historische avond. Met de 0-2 zege op FC Utrecht is de eerste Eredivisie-overwinning in de clubgeschiedenis een feit. Mbe Soh was met een fraaie assist betrokken bij de openingstreffer. Zijn verdedigende arbeid mag ook niet over het hoofd worden gezien.

Arthur Zagré (Excelsior)
Een moderne linksback met veel potentie. Tegen Sparta kwam veel van die potentie tot uiting. Zagré bezorgde directe tegenstander Pelle Clement een vervelende middag, door zeer bedrijvig over de linkerflank te stomen. Zijn doelpunt, de gelijkmaker, was van grote schoonheid.

Calvin Stengs (Feyenoord)
'Need a goal? Callvin', schreef Feyenoord zondag op Instagram. Stengs gaf dit seizoen al vijf assists en ook tegen Go Ahead Eagles was hij belangrijk met een goal én assist. Aan het begin van het seizoen heerste er scepsis over de prestaties van de aanvallende middenvelder, intussen is een basiself van Feyenoord zonder Stengs moeilijk voor te stellen.

View this post on Instagram

A post shared by Feyenoord Rotterdam (@feyenoord)

Jordy Clasie (AZ)
AZ kwam tegen Fortuna Sittard voor rust zeer ondermaats voor de dag. In de blessuretijd van de eerste helft hielp Clasie de Alkmaarders met de 1-0 over het dode punt heen. Als motor op het middenveld was de controleur hoofdverantwoordelijk voor de 4-0 eindstand.

Malik Tillman (PSV)
Tijdens zijn basisdebuut liet Tillman een uitstekende indruk achter. Met een uitstekende pass stond hij aan de basis van het doelpunt van Guus Til, terwijl hij de wedstrijd in de blessuretijd hoogstpersoonlijk in het slot gooide.

Michel Vlap (FC Twente)
Vlap deed zijn oude club sc Heerenveen pijn, door voor de enige treffer van de wedstrijd te zorgen. FC Twente-trainer Joseph Oosting heeft de juiste snaar geraakt bij Vlap, door hem op de linkerflank te posteren. In die rol komt de van origine aanvallende middenvelder heel goed tot zijn recht.

Yankuba Minteh (Feyenoord)
"Wij zeiden net tegen Minteh: Joh, je gaat voor het eerst naar de NOS, de media. Hij zei: Maak je geen zorgen, in Denemarken was ik elke week Man of the Match", lachte Slot na het duel met Go Ahead. Aan zelfvertrouwen geen gebrek bij de Gambiaan, die Go Ahead-back Bas Kuipers het leven zuur maakte. Minteh lijkt de volgende publiekslieveling te worden in Rotterdam-Zuid.

Emil Hansson (Heracles Almelo)
Dankzij Hansson heeft Heracles zijn derde Eredivisie-overwinning te pakken. De Heraclieden hadden het lange tijd lastig met PEC Zwolle, tot de Noor na een uur opstond. Met twee doelpunten gidste hij zijn ploeg naar de zege.