Amrabat noemt opvallende uitblinker bij Ajax: 'Hij speelde als een baas tegen ons'

Amrabat noemt opvallende uitblinker bij Ajax: 'Hij speelde als een baas tegen ons'

02-10-2023 15:08
47

Nordin Amrabat speelt donderdag met AEK Athene tegen Ajax en hij treft daarmee een ploeg die niet echt in vorm is. Toch was hij in de voorrondes van de Champions League wel onder de indruk van één specifieke Ajacied: Josip Sutalo.

Amrabat speelde in de voorrondes van de Champions League eerst tegen Dinamo Zagreb en daarna tegen Royal Antwerp. Bij de Kroaten viel Sutalo hem zonder twijfel enorm op. "Eerlijk is eerlijk, Sutalo speelde tegen ons twee keer als een baas. Schrijf dat maar op", vertelt de aanvaller tegenover Ajaxlife.  Amrabat wist met Athene te winnen van Dinamo Zagreb. Na dat verlies in de Champions League-voorronde, maakte Sutalo de overstap naar Amsterdam.

Ook waarschuwt Amrabat nog voor een andere bekende Kroaat bij Ajax, die speelt dan weer voor Athene. Domagoj Vida, beter bekend als de 'knipoog Kroaat.' Toen Vida bij Athene kwam spelen, ging Amrabat gelijk verhaal halen over die ene wedstrijd die Ajax jaren geleden. "Hij was nu geblesseerd. De eerste keer dat ik hem ontmoette, heb ik meteen gevraagd hoe het zat. Hij geeft wel vaker een knipoog, vertelde hij. Dat is zijn handelsmerk. Een fantastische gozer."

Ajax-verlosser op komst & Feyenoord-parel in trek! Bekijk #DoneDeal nu: