Amrabat kijkt uit naar treffen met Ajax: 'Onrust daar is natuurlijk een voordeel'

Amrabat kijkt uit naar treffen met Ajax: 'Onrust daar is natuurlijk een voordeel'

02-10-2023 12:59
54

Op 36-jarige leeftijd speelt Nordin Amrabat nog altijd en treft hij donderdag met zijn ploeg AEK Athene het kwakkelende Ajax. De aanvaller speelde een korte periode in de jeugd bij de Amsterdammers en vindt het dan ook leuk om de ploeg terug te zien. Hij ruikt in ieder geval ook kansen in de Europa League-wedstrijd.

"Natuurlijk is de onrust bij Ajax voor ons een voordeel", vertelt Amrabat over de kansen van de Grieken tegen AjaxLife. "Is het in de top van een club chaos is, sijpelt dat door naar de kleedkamer. Dat voel je en neem je mee het veld op. Als je ouder bent, kun je dat beter afsluiten. Als je jonger bent, gaat dat moeilijker." Donderdag speelt AEK Athene in eigen huis tegen Ajax. De aftrap is om 18:45 uur.

Amrabat speelde kort in de jeugd van Ajax voor hij naar de opleiding van PSV vertrok. Toch kwam er later geen kans meer om terug te keren naar Amsterdam. "Ajax blijft toch een speciaal plekje in mijn hart houden. Toen ik medio 2008 naar PSV ging, toonde Ajax geen interesse. Ik heb heel af en toe nog wel contact met Steven Berghuis, omdat we elkaar nog kennen van onze tijd bij Watford."