Nordin Amrabat kijkt uit naar duel met Ajax: 'Daar hoopte ik stiekem op'

Nordin Amrabat kijkt uit naar duel met Ajax: 'Daar hoopte ik stiekem op'

02-09-2023 14:28
29

Nordin Amrabat keek stiekem uit naar een ontmoeting met Ajax in de Europa League. De aanvaller van AEK Athene werd met zijn Griekse club gekoppeld aan de Amsterdammers, evenals Olympique Marseille en Brighton & Hove Albion.

Amrabat denkt dat het een lastig duel zal worden tegen Ajax, zo vertelt hij tegenover Voetbal International. "Het is een uitdaging om tegen zulke teams te spelen, want dat is toch waar je het voor doet: het spelen in stadions als de Johan Cruijff Arena en het Stade Vélodrome.. Ik speel liever tegen zulke teams dan tegen Qarabag of LASK Linz, met alle respect. Ik hoopte eerlijk gezegd ook op Ajax, omdat ik in mijn carrière nog nooit in de Arena heb gewonnen van Ajax. Laten we hopen dat we daar punten kunnen pakken."

Volgens Amrabat had de poule in de Europa League niet veel zwaarder gekund voor zowel Ajax als AEK. "Brighton is voor mij de favoriet in de groep. Ik heb ze het afgelopen jaar vaak aan het werk gezien in Engeland. Ze spelen goed voetbal met veel wisselingen en in een hoge intensiteit, echt een sterk elftal. Olympique Marseille vind ik ook sterk en verder ben ik heel benieuwd naar Ajax. Ik heb tegen Josip Sutalo gespeeld in de play-offs, een hele goede, sterke en snelle verdediger die Ajax een stap omhoog gaat helpen."

De afgelopen transferperiode heeft Amrabat Ajax gevolgd. "Ik vind het lastig om inhoudelijk iets over Ajax te zeggen, omdat ik niet alle ins en outs weet. Wel zie ik dat Ajax veel buitenlandse spelers aangetrokken heeft. Als iedereen het goed doet en een half jaar presteert in de Europa League, verdubbelt hun marktwaarde, zoals je vaker ziet bij spelers van Ajax. En anders kunnen het zomaar miskopen zijn. Ik vind het een risico, omdat Ajax staat voor het opleiden van talenten die de opleiding doorlopen en uiteindelijk doorbreken. Ajax kiest nu voor iets anders, maar dat hoeft niet per se slecht te zijn. We gaan het volgen."