Vertrouwen voor Ajax-clash: 'Ze missen zelfvertrouwen, er zit angst in het spel'

Vertrouwen voor Ajax-clash: 'Ze missen zelfvertrouwen, er zit angst in het spel'

04-10-2023 16:45
52

Nordin Amrabat denkt dat AEK Athene kan profiteren van de fase waarin Ajax verkeert. De 36-jarige aanvaller staat donderdagavond in de groepfase van de Europa League met de Griekse club tegenover de Amsterdammers.

Hoewel het crisis is bij Ajax, is er in Griekenland geen sprake van onderschatting. "Voor de Grieken geldt: Ajax is Ajax. Het is en blijft een grote club", zegt Amrabat tegen ESPN. "We kijken er allemaal naar uit om tegen Ajax te spelen." Wel krijgt Amrabat mee dat het sinds de start van het seizoen moeizaam gaat bij Ajax. "Ik heb de wedstrijd tegen RKC Waalwijk live gezien. Dan zie je dat Ajax zelfvertrouwen mist."

"Dit is niet hoe Ajax normaal voetbalt. Het is snel de lange bal, er zit een beetje angst in het spel", vervolgt de 64-voudig international van Marokko. "Daar moeten we van profiteren." Volgens Amrabat is dit hét moment om Ajax te pakken. "Zeer zeker."

Ajax speelde de eerste groepswedstrijd met 3-3 gelijk tegen Olympique Marseille. AEK won verrassend op bezoek bij Brighton, met 2-3.