De Telegraaf: naam van Bergkamp (54) valt bij zoektocht Ajax

Verrassend nieuws van De Telegraaf: naam Bergkamp valt bij Ajax

4 oktober 2023 om 20:02
Laatste update: 4 oktober 2023 om 20:09

De naam van Dennis Bergkamp valt als mogelijke kandidaat voor de raad van commissarissen van Ajax. Dat meldt De Telegraaf woensdagavond in een analyse over de terugkeer van Louis van Gaal.

Van Gaal gaat de rvc van Ajax adviseren over voetbaltechnische zaken, zo werd deze week bekend. 'Hem kennende heeft hij al een prioriteitenlijst heeft om de technische organisatie te herstellen', schrijft De Telegraaf, dat zes punten noemt. Eén daarvan is de zoektocht naar een nieuwe, 'prominente' technisch commissaris. Danny Blind, een vertrouweling van Van Gaal, wordt nadrukkelijk genoemd, maar ook de naam van Bergkamp zou zijn gevallen.

De 54-jarige Bergkamp maakte jarenlang furore in het shirt van Ajax en ging na zijn actieve carrière aan de slag in de jeugdopleiding van de Amsterdamse club. In 2011 werd hij assistent van Frank de Boer bij Ajax 1, botste vervolgens in het 'Europa League-seizoen' 2016/2017 met Peter Bosz en de clubleiding en werd eind 2017 samen met toenmalig hoofdtrainer Marcel Keizer op non-actief gesteld. Zijn belangen worden behartigd door managementbureau Wasserman.