Go Ahead-aanvoerder Kuipers: 'Dan denk je wel: die zijn niet goed snik'

Go Ahead-aanvoerder Kuipers: 'Dan denk je wel: die zijn niet goed snik'

05-10-2023 13:10
16

Bas Kuipers kwam een jaar geleden landelijk in het nieuws, toen hij na het duel tussen Go Ahead Eagles en sc Heerenveen aan ESPN-verslaggever Hans Kraay junior vertelde dat zijn vader een herseninfarct had gehad. Een jaar later blikt hij in gesprek met Voetbal International terug op die roerige periode.

Het verdriet van Kuipers en de manier waarop Kraay zich over de Go Ahead-verdediger ontfermde raakte veel mensen. Een paar dagen na het vraaggesprek overleed de vader van Kuipers. "Aan de ene kant is het heel fijn dat je zoiets kan delen, zeker voor mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt. Je geeft steun en krijgt steun. Anderzijds had ik ook wel zoiets van: Dit is van mij. Dit is mijn verdriet. Ik hoef het niet aan Jan en alleman te vertellen."

"Eén of twee dagen na het overlijden van mijn vader kwam er al een uitnodiging van een talkshow", vertelt Kuipers. "Of ik even aan wilde schuiven... Op dat moment denk je wel: Die zijn niet goed snik. Tegelijkertijd weet ik heel goed hoe media werken. Ik neem niemand iets kwalijk. Maar het is wel mijn verdriet."

Dat Kuipers al bijna een jaar zonder zijn vader is, beseft hij soms nog niet helemaal. "Laatst werd ik er ook al aan herinnerd. Het was mijn moeder of mijn broertje die het zei. Het is alweer een jaar geleden van papa. Gek hoe zoiets werkt. Het voelt als een week geleden."

Bekijk hieronder het fragment waarin Kuipers zijn verhaal deed in oktober 2022.