'Internationale terugkeer Onana van korte duur: keeper wil bij United blijven'

'Internationale terugkeer Onana van korte duur: keeper wil bij United blijven'

05-10-2023 17:52
15

De terugkeer van André Onana bij de nationale ploeg van Kameroen lijkt niet heel lang te hebben geduurd. Volgens ESPN wil de doelman de komende Afrika Cup alweer laten schieten en blijft hij liever in Engeland bij Manchester United.

De interlandcarrière van Onana is sowieso een vrij turbulente. De doelman van Kameroen werd tijdens het WK in Qatar uit de selectie gezet en besloot daarna nooit meer uit te komen voor zijn land. Toch kwam hij daar vorige interlandperiode al weer op terug, aangezien coach Rigobert Song zijn terugkeer aankondigde. Over die terugkeer twijfelt Onana nu dus weer enorm.

Mocht Onana toch naar de Afrika Cup afreizen, dan moet hij meerdere wedstrijden missen van het noodlijdende Manchester United. De ploeg verloor al vijf van de laatste zeven competitiewedstrijden en verkeert dus in redelijk zwaar weer. Tijdens de contractonderhandelingen vertelde Onana dat hij niet terug wilde keren bij Kameroen. Maar manager Erik ten Hag wil hem niet in de weg zitten en laat de keuze bij zijn keeper.