Niet alleen Ajax gestoord door irritante laserpennen: ook op Anfield is het raak

Niet alleen Ajax gestoord door irritante laserpennen: ook op Anfield is het raak

06-10-2023 10:50
37

Na afloop ging het veel over het spel van Ajax tegen AEK Athene, maar ook de poging tot afleiding van de Griekse fans was onderwerp van gesprek. Door middel van irritante laserpennen probeerden de supporters onder andere Steven Bergwijn af te leiden. Het lukte niet, maar ook in andere stadions werd een poging gewaagd.

Bij de wedstrijd tussen Liverpool en Union Sint-Gillis op Anfield, ging het ook mis met lasers. De doelman van de Belgen, Anthony Moris, kreeg ook een laserstraal op zich af en klaagde er wel over bij de scheidsrechter. De spelers van Ajax lieten het voorval gaan en deden niet hun beklag. Moris ging uiteindelijk in de fout bij het doelpunt van Ryan Gravenberch tegen Union, maar het is niet bekend of dit door de lasers kwam.

De verwachting van de Engelse media is dat Liverpool gestraft zal worden voor de lezers. De FA zal gaan uitzoeken wie de laser scheen op het hoofd van Moris en Liverpool zal een boete krijgen. In de media wordt het incident met Kasper Schmeichel tijdens het EK 2020 aangehaald. De Deense doelman kreeg ook een laser in zijn oog tijdens de halve finale en daar werd de Engelse bond ook voor gestraft. Of er ook een boete voor AEK Athene komt is onbekend.