Opmerkelijk: NAC - Groningen gestaakt nadat Van Veen scoort en provoceert

Opmerkelijk: NAC - Groningen gestaakt nadat Van Veen scoort en provoceert

06-10-2023 20:39 Laatste update: 20:50
285

Het duel tussen NAC Breda en FC Groningen is vrijdagavond na een opvallend voorval gestaakt. Nadat Kevin van Veen de 1-1 maakte, zocht hij de harde kern van NAC op en juichte hij provocerend. Dat kwam de spits op een flinke bierdouche te staan, waardoor de wedstrijd in verband met de geldende protocollen tijdelijk gestaakt is.

Uit een vrije trap schoot Van Veen de gelijkmaker tegen de touwen in Breda en dat wilde hij weten ook. Van Veen zocht de B-Side op, sloeg met zijn hand op het FC Groningen-logo en maakte verschillende armgebaren. De fanatieke aanhang van NAC trakteerde de aanvaller daardoor op een bierdouche, waarna de wedstrijd direct werd stilgelegd.

De provocatie kwam Van Veen op een gele kaart te staan, maar toch kon de scheidsrechter niet anders dan tijdelijk staken. Dat komt door de regels van de KNVB, die voorschrijven dat dit moet gebeuren als spelers of scheidsrechters geraakt worden door voorwerpen vanuit het publiek.

Van Veen is nog niet gelukkig begonnen aan zijn periode bij FC Groningen. Bij zijn komst stelde de spits dat hij met 'niet minder' dan dertig goals genoegen zou nemen dit seizoen, maar voor de wedstrijd tegen NAC stond de teller nog maar op drie treffers na acht wedstrijden. De ontlading was dan ook goed zichtbaar bij Van Veen, na zijn goal.