Verweij begrijpt Ajax niet: 'Haal hem erbij, hij kan ze leren verdedigen'

Verweij begrijpt Ajax niet: 'Haal hem erbij, hij kan ze leren verdedigen'

7 oktober 2023 om 00:20

In Kick-off, de podcast van De Telegraaf, zoomt Ajax-clubwatcher Mike Verweij in op de situatie bij de Amsterdamse club. Hij geeft aan niet te begrijpen waarom Winston Bogarde niet wordt terugggehaald naar de club. Bogarde was tussen 2015 en 2022 reeds zeven jaar als coach in dienst bij Ajax.

Eerder dit jaar liet Bogarde weten niet bij Ajax terug te willen keren zolang Edwin van der Sar bij de club werkzaam was. De oud-doelman legde zijn taken als algemeen directeur enkele maanden geleden echter neer, waardoor de weg open lijkt voor Bogarde. Dat vindt ook Verweij. De clubwatcher weet zelfs dat Jan van Halst, op dit moment de algemeen directeur, gecharmeerd is van Bogarde.

"Weet je wat ik nou het krankzinnige vind? Jan van Halst was analist bij Ziggo Sport. En er was een filmpje en toen riep hij: 'Belachelijk dat Ajax hem niet terughaalt'. Als je ziet hoe er nu wordt verdedigt, en je hebt dat ooit op tv geroepen, en dat clipje gaat aardig rond op internet. Dan denk ik: Haal zo'n man er dan bij, want Bogarde kan in ieder geval leren verdedigen. En alle spelers waar hij mee heeft gewerkt, van Botman tot noem ze allemaal maar op, zijn lyrisch over hem."

Transferklapper FEYENOORD & AJAX-aanwinsten in BEELD! Bekijk #DoneDeal nu: