Jansen weigert favorietenrol van AZ tegen Ajax: 'Jullie maken er wat moois van'

Jansen weigert favorietenrol van AZ tegen Ajax: 'Jullie maken er wat moois van'

08-10-2023 14:40
17

Pascal Jansen vindt niet dat AZ de favorietenrol heeft omdat het intern nog altijd onrustig is bij Ajax. De trainer van de Alkmaarders wil er niet aan dat zijn club meer kans heeft op de winst en haalt daarbij ook aan dat zijn ploeg lef moet tonen om kans te maken op de winst.

"Jullie maken er altijd wel wat moois van", reageert Jansen na een vraag over de favorietenrol bij ESPN. "Wij gaan in ieder geval met heel veel plezier deze wedstrijd in en het gaat hier natuurlijk iets minder. Het wordt wel tussen de lijnen uitgevochten uiteindelijk en niet daarbuiten. Maar wij staan er nu wel iets beter voor dan Ajax. Dat is een feit."

Wedden

Meer odds

Jansen heeft ook wel respect voor de manier waarop Maurice Steijn blijft werken bij Ajax. "Ze zijn natuurlijk druk bezig om er een team van te maken. Het is ook moeilijk voor een coach ook als de spelers er nog niet zijn. Maar ik hoop dat ze daar nog even mee bezig blijven. We zullen heel dapper moeten zijn. We zijn in vorm en we moeten de ruimtes benutten die Ajax ongetwijfeld gaat prijsgeven."

AZ krijgt steeds meer complimenten over het spel en dat ziet Jansen als een mooi gegeven. "Het woord wat jullie gebruiken is altijd frivool. We hebben al laten zien dat we veel doelpunten kunnen maken." Ook had Jansen zelf nog wat mooie woorden over voor zijn pupil Riechedly Bazoer. "Hij is meegegroeid in het team en heeft ook zijn steentje bijgedragen. Hij is aan de bal dusdanig comfortabel, dat hij in de opbouwfases ook genoeg met zich meebrengt."