Van Bommel weet weer wat winnen is, Gravenberch-misser breekt Liverpool op

Van Bommel weet weer wat winnen is, Gravenberch-misser breekt Liverpool op

08-10-2023 18:16
10

Royal Antwerp weet weer wat winnen is, terwijl Liverpool zondag duur puntenverlies heeft geleden bij Ajax-opponent Brighton & Hove Albion. De twee Nederlands getinte ploegen speelden uiteindelijk met 2-2 gelijk. Ondertussen gaat Jeremie Frimpong met Bayer Leverkusen aan kop in de Bundesliga na een overtuigende overwinning.

Royal Antwerp - KAS Eupen 4-1
De ploeg van Mark van Bommel was bezig aan een matige reeks in België. Zo speelde Antwerp drie keer op rij gelijk in de competitie, terwijl het ook twee keer ten onder ging in de Champions League. Nu weet Antwerp echter weer wat winnen is. Zondag won de formatie van Van Bommel met 4-1 van KAS Eupen. Gyrano Kerk was goed voor de assist bij de vierde treffer. Door de overwinning staat Antwerp nu vierde in de Belgische competitie.

Brighton - Liverpool 2-2
Met Virgil van Dijk in de basis, Ryan Gravenberch op de bank en zonder de geblesseerde Cody Gakpo trad Liverpool aan tegen het Brighton van Bart Verbruggen, Joël Veltman en Jan Paul van Hecke. Na twintig minuten keken The Reds al tegen een achterstand aan: Simon Adingra wist te scoren, toen Alexis Mac Allister in de problemen kwam na een pass van Van Dijk.

Op slag van rust stelde Liverpool echter orde op zaken, door twee treffers van Mohamed Salah. In de tweede helft kreeg invaller Gravenberch zelfs een enorme kans op de 1-3, maar van dichtbij werkte de Nederlander de bal op de lat. Daardoor is het voor Liverpool extra zuur dat Brighton uiteindelijk nog gelijk maakte. Daardoor loopt de ploeg van Jurgen Klopp tegen puntenverlies aan en blijft het steken op de vierde plek.

Bayer Leverkusen - 1. FC Köln 3-0
Leverkusen mag zich door een overwinning op Köln nu de koploper van Duitsland noemen. De ploeg van trainer Xabi Alonso speelde een sterke wedstrijd, waarin er ook een hoofdrol was weggelegd voor Frimpong. De back, die zich maandag mag melden bij Oranje, was verantwoordelijk voor de tweede treffer: die werkte hij binnen na een harde voorzet van Alex Grimaldo.