Eredivisie bereikt 'unaniem' miljoenenakkoord: ESPN tot 2030 rechtenhouder

Eredivisie bereikt 'unaniem' miljoenenakkoord: ESPN tot 2030 rechtenhouder

10-10-2023 13:12 Laatste update: 14:27
92

De Eredivisie CV en de achttien clubs zijn het unaniem met elkaar eens: ESPN is ook van 2025 tot en met 2030 rechtenhouder van de Eredivisie. De kabelaars, die bereid waren 180 miljoen euro te betalen voor de mediadeal, staan daardoor definitief buitenspel.

De laatste maanden was er veel te doen over de strijd om de Eredivisie-rechten. ESPN wilde de Nederlandse competitie blijven uitzenden voor een bedrag dat lager ligt dan een consortium van telecompartijen (Delta Fiber, KPN, Odido en VodafoneZiggo) wilde betalen. Toch koos de Eredivisie voor ESPN, tot onbegrip en woede van de kabelaars.

Dinsdag bereikten de Eredivisie CV en de achttien Eredivisie-clubs een unaniem akkoord over het onderhandelingsresultaat van de mediadeal, klinkt het. Ook tussen 2025 en 2030 is de Eredivisie dus te zien bij ESPN. Ajax, AZ, Feyenoord, PSV, RKC Waalwijk en Vitesse fungeerden als klankbordgroep.

Volgens de Eredivisie CV gaan alle clubs, ook in de Keuken Kampioen Divisie, 'substantieel meer inkomsten' ontvangen. Ook worden vanaf 2024 alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en Azerion Vrouwen Eredivisie live uitgezonden op ESPN. Het is onduidelijk of de kabelaars nog een ultieme poging gaan doen om de mediadeal te voorkomen.