Kogel door de kerk: Henk de Jong begint aan derde termijn bij SC Cambuur

Kogel door de kerk: Henk de Jong begint aan derde termijn bij SC Cambuur

10 oktober 2023 om 15:04
Laatste update: 10 oktober 2023 om 15:10

Henk de Jong gaat Sjors Ultee opvolgen als trainer van SC Cambuur. Wegens tegenvallende resultaten werd Ultee de laan uitgestuurd, waarna De Jong snel gelinkt werd aan een rentree.

De Jong stond tussen 2014 en 2016 en tussen 2019 en 2022 al als hoofdtrainer voor de groep bij Cambuur. Door een cyste in zijn hoofd moest hij een stap terug doen. Afgelopen maart werd de 59-jarige oefenmeester succesvol geopereerd en inmiddels is hij volledig fit verklaard door medici. Woensdag staat hij voor het eerst op het trainingsveld.

"Dit zal voor niemand een verrassing zijn en het is inderdaad heel logisch dat wij als club uitkomen bij de meest succesvolle hoofdtrainer uit de clubhistorie", zegt technisch directeur Etiënne Reijnen op de clubkanalen. "Daarbij is Henk beschikbaar, staat nog onder contract bij de club en staat bovendien te trappelen om weer aan de slag te kunnen."

In Leeuwarden geldt De Jong als clubicoon. Met De Jong werd Cambuur drie keer kampioen van de Eerste Divisie, behaalde de club de hoogste eindklassering ooit in de Eredivisie en werd er een puntenrecord op het hoogste niveau gehaald.

Cambuur staat na negen speelrondes op een teleurstellende elfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De Jong begint aanstaande zondag met een thuiswedstrijd tegen NAC Breda.