Bijlow maakt rentree in oefenduel van Feyenoord, Trauner langer aan de kant

Bijlow maakt rentree in oefenduel van Feyenoord, Trauner langer aan de kant

11-10-2023 14:55 Laatste update: 20:51
127

Justin Bijlow heeft woensdag zijn rentree gemaakt bij Feyenoord in een oefenwedstrijd tegen Excelsior. Voor de 25-jarige doelman waren het zijn eerste speelminuten sinds medio augustus. Er is echter ook minder goed nieuws uit de ziekenboeg: Gernot Trauner moet de interlands van Oostenrijk missen.

De 31-jarige aanvoerder van Feyenoord hield knieklachten over aan het Champions League-duel met Atlético Madrid. Daardoor miste hij al het treffen met PEC Zwolle in de Eredivisie van zondag. Nu blijkt Trauner ook niet fit genoeg om in actie te komen voor Oostenrijk in de EK-kwalificatieduels met België en Azerbeidzjan, meldt het Algemeen Dagblad. Hoe lang hij exact aan de kant staat, is niet duidelijk.

Feyenoord kan na de interlandbreak in ieder geval wel weer beschikken over Bijlow. De achtvoudig Oranje-international is hersteld van een polsbreuk, die hem sinds halverwege augustus aan de kant hield. Woensdag verscheen hij aan de aftrap in het oefenduel met Excelsior. De stadgenoten speelden doelpuntloos gelijk: 0-0. Bij beide teams kwamen veel reserves in actie, al deed Arne Slot wel een beroep op Quinten Timber en Igor Paixão. Ook Javairo Dilrosun mocht zich weer eens laten zien. RTV Rijnmond weet dat beide teams veel wisselden en jonge talenten speeltijd gaven.

Basisopstelling Feyenoord: Bijlow; Nieuwkoop, Beelen, Hokke, Klein; Van den Belt, Zechiël, Timber; Minteh, Dilrosun, Paixão

Basisopstelling Excelsior: Alblas; Benita, Horemans, De Moes, Smeulers; Sandra, Fitz-Jim, Omorowa; Uddenäs, Parrott, Lamprou