'Feyenoord heeft hoofdpijndossier en voert crisisoverleg na slechte start'

'Feyenoord heeft hoofdpijndossier en voert crisisoverleg na slechte start'

11-10-2023 07:57
85

Het gaat het eerste elftal van Feyenoord voor de wind, maar niet alles is koek en ei in Rotterdam. Er heeft namelijk crisisoverleg plaatsgevonden bij Feyenoord O21, melden 1908.nl en Feyenoord Youth Watcher. De reden is de dramatische seizoensstart.

Het team van trainer Melvin Boel staat slechts zevende in de beloftencompetitie met zes punten uit vijf duels. Het strookt niet met de ambities, want de landskampioen hoopt met het hoogste jeugdelftal toe te treden tot de voetbalpiramide en uiteindelijk de Keuken Kampioen Divisie te bereiken. 

'Spelers van Feyenoord O21 hebben in een crisisoverleg te horen gekregen dat het collectieve niveau flink omhoog moet, willen ze onder de aandacht komen van Arne Slot', weet Feyenoord Youth Watcher. Opvallend genoeg trainen momenteel wel twee spelers van de O18 mee met het eerste elftal, namelijk Thijs Kraaijeveld en Nassim El Harmouz. Ook 1908 stelt dat hoofd jeugdopleiding Rini Coolen de spelers de wind van voren heeft gegeven.

De beslissing om tien jaar geleden niet toe te treden tot de voetbalpiramide, achtervolgt Feyenoord nog steeds. De keuze werd destijds gemaakt uit financieel oogpunt, maar concurrenten PSV, Ajax en AZ plukken er nu wel de vruchten van dat hun talenten ervaring opdoen in de Keuken Kampioen Divisie. Dat wil Feyenoord dus ook, maar 'promotie' is op dit moment ver weg.

1908 spreekt van een hoofdpijndossier voor Feyenoord, dat zijn grootste talenten onvoldoende kan uitdagen. 'Met een samenwerking als die met FC Dordrecht kunnen de Rotterdammers een aantal spelers per seizoen in de Keuken Kampioen Divisie stallen, maar dat zijn er slechts een handjevol. De overige spelers voor het O21-team lijken ongeïnteresseerd en ongemotiveerd rond te lopen in het beloftenteam. Zij dreigen tussen wal en schip terecht te komen', klinkt het.