Sutalo over Van Basten

Sutalo weerbaar na Van Basten-kritiek: 'Zal hem niet teleurstellen met mijn spel'

11 oktober 2023 om 16:25
Laatste update: 11 oktober 2023 om 17:13

Josip Sutalo is erop gebrand om zijn criticasters, onder wie Marco van Basten, het tegendeel te bewijzen. De Kroatisch international maakte deze zomer de overstap naar Ajax, maar weet vooralsnog allesbehalve te ontsnappen aan de algehele malaise in Amsterdam. 

Van Basten liet zich onlangs bij het Ziggo Sport-praatprogramma Rondo kritisch uit over Sutalo, in wie hij nog geen leider zit. Ook verweet de oud-topspits Sutalo van het niet spreken van Engels of Nederlands. De centrale verdediger toont zich in gesprek met het Kroatische medium Germanija begripvol voor de opmerkingen van Van Basten. "Hij was een geweldige speler. Ik ben te jong om me hem te herinneren, maar uit alles wat ik heb gehoord was hij een geweldige spits, één van de beste ter wereld."

Sutalo, die het donderdagavond met Kroatië opneemt tegen Turkije, hoopt Van Basten maar al te snel van gedachten te laten veranderen. "Hij is een icoon van Ajax en ik weet zeker dat ik hem niet zal teleurstellen met mijn spel." In hetzelfde interview rekende Sutalo ook af met de bewering van Andy van der Meijde. Hij vertelde dinsdagavond dat de 22-jarige Kroaat met heimwee kampt.