'Napoli zet hoog in en polst kampioenenmaker als opvolger van Garcia'

'Napoli zet hoog in en polst kampioenenmaker als opvolger van Garcia'

11-10-2023 17:55 Laatste update: 17:55
12

Napoli heeft Antonio Conte gepolst om trainer te worden, zo meldt Fabrizio Romano. Eerder kwam La Gazzetta dello Sport al met het nieuws naar buiten dat Rudi Garcia waarschijnlijk spoedig ontslagen zou worden, en nu lijkt de favoriet om hem op te volgen bekend.

Naar verluidt wil Napoli, voordat het Garcia ontslaat, zekerheid hebben omtrent een opvolger. Voorzitter Aurelio de Laurentiis zou daarom zo snel mogelijk met Conte om tafel willen, al wordt er rekening mee gehouden dat het niet snel rond zal zijn. Garcia ligt onder vuur in Napels, na een stroeve seizoenstart die niet strookt met de verwachtingen na de landstitel van het afgelopen seizoen. Eerder werd Conte in de Serie A driemaal kampioen met Juventus en eenmaal met Internazionale. Met Chelsea wist hij tevens de Premier League te winnen.

Volgens Romano is Conte de topkandidaat, maar Napoli heeft meerdere ijzers in het vuur. Ook Igor Tudor zou in beeld zijn. Hij was eerder als assistent-trainer werkzaam bij Juventus, en stond aan het roer bij Hellas Verona, Udinese en Olympique Marseille.