Saudische competitie heeft grote plannen: 'Ik hoop dat hij naar ons komt'

Saudische competitie heeft grote plannen: 'Ik hoop dat hij naar ons komt'

11-10-2023 23:30
46

De Saudi Pro League gaat de komende jaren meer spelers uit de Europese topcompetities werven. Michael Emenalo, directeur van de competitie, vertelt dat er veel interesse is om naar Saudi-Arabië te komen.

Begin dit kalenderjaar was Cristiano Ronaldo de eerste topspeler die de stap naar Saudi-Arabië maakte. Afgelopen zomer volgden onder meer Neymar, Sadio Mané, Karim Benzema en N'Golo Kanté. "Ik kan nog niets verklappen, maar ik weet zeker dat er veel interesse van topspelers is die hier willen komen voetballen", zegt Emenalo tegen de Münchner Merkur.

Met de kritiek dat het in Saudi-Arabië enkel om geld draait, kan Emenalo weinig. "Ik geloof ook dat spelers hier willen komen voetballen omdat ze er financieel beter van worden. Maar dat willen we toch allemaal?" Behalve routiniers hoopt de Saudische competitie op termijn ook talenten te strikken. "Ik hoop dat een jonge speler als Jamal Musiala, die ik zeer bewonder, op een dag beslist naar ons te komen", zegt hij over de Bayern München-revelatie.