Opvallend nieuws uit Iran: 'Ronaldo zou 99 zweepslagen kunnen krijgen'

Opvallend nieuws uit Iran: 'Ronaldo zou 99 zweepslagen kunnen krijgen'

13-10-2023 13:51 Laatste update: 14:38
117

In theorie is het mogelijk dat Cristiano Ronaldo 99 zweepslagen krijgt, als hij ooit weer in Iran komt. In dat land gaf Ronaldo een gehandicapte vrouwelijke fan namelijk een knuffel en kus op het voorhoofd, wat in strijd zou zijn met de islamitische sharia-wetgeving van Iran.

Een maand geleden bracht Ronaldo met Al Nassr een bezoek aan Iran, om in de Aziatische Champions League tegen Persepolis te spelen. Voorafgaand aan het duel ontmoette Ronaldo Fatemeh Hamami, een vrouw die voor 85 procent verlamd is maar schilderijen maakt met haar voeten. Een zichtbaar blije Ronaldo kreeg wat portretten en bedankte de vrouw met een knuffel en kusje op haar voorhoofd.

Dat zou in theorie nu een vervelend staartje kunnen krijgen, weten media uit Iran. Door de islamitische sharia-wetgeving van dat land wordt zulk fysiek contact met een alleenstaande vrouw gezien als overspel. Ronaldo zou daardoor veroordeeld kunnen worden voor het krijgen van 99 zweepslagen. Er klinken geluiden dat verschillende advocaten bezig zijn met de zaak, al is het de vraag of de zaak serieus zal worden.

Hoop bij Ajax, PSV moet transfermarkt op & Feyenoord pakt door! Bekijk #DoneDeal nu!