Volgende klap voor Juventus: aanklacht Ronaldo levert hoorzitting op

Volgende klap voor Juventus: aanklacht Ronaldo levert hoorzitting op

28 september 2023 om 15:26

Eerder bracht La Gazzetta dello Sport al naar buiten dat Cristiano Ronaldo zijn voormalig club Juventus aan zou klagen, en nu meldt hetzelfde medium dat er op 4 oktober aanstaande een hoorzitting plaats zal vinden. Het zou gaan om deel van het salaris dat niet uitgekeerd is tijdens de COVID-19-pandemie. Juventus noch Ronaldo heeft zich publiekelijk uitgesproken over de zaak.

Gedurende de pandemie voerde Juventus tweemaal een wijziging door in het salarishuis. Eerst met de voltallige selectie en staf, later maakte het afspraken met Ronaldo, die als grootverdiener zwaar op de begroting drukte. De Portugees heeft naar verluidt nog 19,9 miljoen euro tegoed van de Oude Dame, en daarvoor volgt nu dus een hoorzitting op woensdag 4 oktober. Juventus noch Ronaldo heeft zich publiekelijk uitgelaten over de zaak.

Het is wederom een klap voor Juventus, dat recent al te maken kreeg met het dopingschandaal rondom Paul Pogba. Daarnaast diende ook Leonardo Bonucci een aanklacht in tegen de Bianconeri, omdat hij gedurende de voorbereiding niet met de selectie mee mocht trainen en geen gebruik mocht maken van de faciliteiten op de club.