'Mogelijke opvolger Steijn staat welwillend tegenover Ajax en sprak met Van Gaal'

'Mogelijke opvolger Steijn staat welwillend tegenover Ajax en sprak met Van Gaal'

15-10-2023 17:28 Laatste update: 16-10-2023 15:18
266

Ajax heeft Mitchell van der Gaag benaderd voor een eventuele terugkeer bij Ajax, mocht Maurice Steijn ontslagen worden. Dat meldt The Sunday Mirror, dat tevens aangeeft dat Van der Gaag welwillend tegenover een mogelijke stap staat. Op dit moment is de voormalig trainer van Jong Ajax assistent van Erik ten Hag bij Manchester United.

Het medium stelt dat Ajax zich achter de schermen richt op een opvolger voor Steijn, voor het geval de situatie voor de huidige trainer onhoudbaar wordt. Ajax draait vooralsnog beneden verwachting met Steijn aan het roer en door die tegenvallende start van het seizoen zijn de Amsterdammers al bezig met zijn eventuele opvolging.

Wedden

Meer odds

Louis van Gaal zou namens Ajax de gesprekken met Van der Gaag en zijn zaakwaarnemer hebben gevoerd. Ajax heeft de oefenmeester nog niet direct benaderd, maar hij zou binnen de club veel respect genieten voor het eerdere werk dat hij er verrichte. Van der Gaag was eerder immers de eindverantwoordelijke bij Jong Ajax, toen Erik ten Hag hoofdtrainer was bij het eerste. Daarnaast stond hij aan het roer bij onder meer Excelsior, FC Eindhoven en NAC Breda.