Ex-Ajacied Sánchez zocht mentale hulp: 'Ik begon alles te geloven'

Ex-Ajacied Sánchez zocht mentale hulp: 'Ik begon alles te geloven'

16 oktober om 07:55
Laatste update: 16 oktober om 19:46

Jorge Sánchez heeft veel moeite gehad met de vaak harde kritiek van de buitenwacht, vertelt hij in een openhartig interview. De 25-jarige rechtsback lag bij Ajax onder vuur, maar eerder ook bij Club América in zijn geboorteland. 

Sánchez wordt in eigen land nog regelmatig herinnerd aan de finale van de CONCACAF Champions League tegen Monterrey in 2019. Hij ging in de slotfase in de fout, waardoor Club América naast de prestigieuze prijs greep. Ook bij Ajax was de kritiek niet van de lucht. "Ik lig bij veel mensen op de lippen, ik denk dat ik op dit moment de meest bekritiseerde speler ben in het Mexicaanse nationale team", zegt Sánchez.

"Ik heb niets tegen mensen, iedereen ziet voetbal op zijn eigen manier en dat begrijp ik", vervolgt de emotionele vleugelverdediger, die door Ajax is verhuurd aan FC Porto. "Maar ze weten niet wat er achter de schermen gebeurt." De 37-voudig international van Mexico vertelt veel last te hebben gehad van de kritiek, waardoor hij een mental coach in de arm nam. "Het deed me veel pijn en ik begon al het slechte te geloven wat ze over mij zeiden, maar dankzij de mental coach en mijn vrouw werd mijn mentaliteit beter."

Sánchez vertelt over een gesprek met zijn vrouw. "We huilden allebei omdat het moeilijke momenten waren. Maar ze vertelde me: Ben je je echt bewust van wat je hebt bereikt? Op je 25e speelde je al voor de drie grootste teams van drie verschillende landen. Hoeveel kampioenschappen heb je gewonnen? En je hebt een Olympische medaille..."