Gullit verlangt naar De Jong

Gullit mist naam in Oranje: ‘Onze beste spits is er niet bij, de allerbeste 9'

17 oktober 2023 om 08:38
Laatste update: 17 oktober 2023 om 10:24

Ruud Gullit hoopt dat Ronald Koeman alles op alles gaat zetten om Luuk de Jong weer deel uit te laten maken van Oranje. De spits van PSV stopte na het WK in Qatar als international, maar is volgens eerstgenoemde de allerbeste nummer 9 die Nederland op dit moment te bieden heeft. 

"De beste spits is er niet bij. De Jong. Dat is de allerbeste nummer 9", begint Gullit zijn relaas. Vervolgens wordt de Rondo-analist gewezen op de reden van zijn afwezigheid. De Jong gaf in maart van dit jaar aan te stoppen bij het Nederlands elftal, omdat hij zich meer op zijn gezin wilde gaan richten. Gullit denkt dat het om een andere reden gaat. "Omdat Weghorst (Wout, red.) voor hem staat. Dat denk ik wel. Ik denk dat hij (De Jong, red.) gezegd heeft (tegen Koeman, red.): als je hem kiest, hoef ik niet meer te komen."

"De deur stond toch laatst nog open?", vervolgt Gullit, die de PSV'er veel beter vindt dan Weghorst. "Je kan hem niet vergelijken met Weghorst. Als je zo bij Barcelona kan spelen, Sevilla, allemaal goed gedaan. Kom op. Bij PSV ben je ook weer bepalend. De Jong kan echt iets meer hoor, sorry hoor. De Jong is echt geweldig, het is je beste spits. Dan zou ik toch met hem gaan praten en zeggen: als dat EK komt, ben je beschikbaar? Ik heb je nodig."