Kritische Kraay deelt vijf onvoldoendes uit bij Oranje: 'Lijkt alsof hij vast zit'

Kritische Kraay deelt vijf onvoldoendes uit bij Oranje: 'Lijkt alsof hij vast zit'

17-10-2023 09:15
56

Hans Kraay jr. heeft nou niet echt vol verwondering zitten kijken naar het Nederlands elftal tegen de Grieken maandagavond. Bij ESPN mag de analist cijfers geven aan de basisspelers en daarbij geeft hij maar liefst vijf voetballers een onvoldoende. Vooral voor Xavi Simons, Lutsharel Geertruida en Denzel Dumfries had Kraay nog wat kritiek.

"Ik ben een groot fan van Dumfries", begint Kraay nog positief over de rechtsback van Oranje. "De eerste helft kon hij er niks aan doen, want hij moet er komen. Dumfries stond de hele eerste helft al als rechtsbuiten. Dan kreeg hij de bal in de dekking aangespeeld, maar als dat de bedoeling was, dan had hij wel nummer zeven op zijn rug gehad. Hij speelde veel te diep. Dat had Koeman wel wat eerder mogen zeggen." Dumfries kreeg daarom een vijf.

Ook Simons kon Kraay nog niet echt bekoren. "Hij laat nog steeds niet echt zien wat hij bij Leipzig en PSV liet zien. Hij kan er nog niet echt zijn draai vinden. Hij mocht er wel even één erin schieten. Het lijkt wel alsof hij vast zit." Ook Geertruida vond Kraay niet sterk. "Hij maakte het zichzelf heel erg moeilijk en hij was niet in zijn beste doen." Qua uitblinkers gaf Kraay Tijjani Reijnders en Quilindschy Hartman de hoogste cijfer.

Om de video te zien, moet je eerst op de tekst in de Tweet (X) klikken.