Kraay kritisch op Oranje-verdediger: 'Hoe kun je het verzinnen?'

Kraay kritisch op Oranje-verdediger: 'Hoe kun je het verzinnen?'

17-10-2023 11:57
43

ESPN-verslaggever Hans Kraay heeft in ESPN Vandaag zijn verbazing uitgesproken over een moment van Micky van de Ven in de wedstrijd Griekenland-Nederland. De verdediger van Tottenham Hotspur kwam met nog een kwartier op de klok in het veld voor Quillindschy Hartman, op de positie van linksback. Daar ging hij echter een keer flink de fout in.

Van de Ven leverde een bal zo maar in bij zijn tegenstander, waarna Griekenland bijna gevaarlijk wist te worden, wat de verdediger op kritiek komt te staan. "Echt een belachelijke en waardeloze bal. Hoe kun je het verzinnen?" aldus Kraay, die zijn betoog kracht bijzet. "Dit is op elk voetbalniveau van Nederland, dus ook op het laagste van het laagste, echt een belachelijke bal. Chip hem op de spits of geef hem aan Tijjani Reijnders die voor je staat, maar dit…"

Wedden

Meer odds

Jan Joost van Gangelen stelt dat de voormalig speler van FC Volendam 'heel goed wegkomt'. Tegelijkertijd neemt de presentator het op voor Van de Ven, door te stellen dat hij niet op zijn gebruikelijke positie speelde. Kraay kan zich daarin vinden, al plaatst hij een kanttekening. "Bij FC Volendam in de Keuken Kampioen Divisie begon hij ook op linksback en dat deed hij heel goed, maar in het centrum is hij veel beter. Daar speelt hij ook bij Tottenham en daar lopen ze echt met hem weg."