'Maatsen kan move naar Spanje mogelijk vergeten na nieuws van Chelsea'

'Maatsen kan move naar Spanje mogelijk vergeten na nieuws van Chelsea'

19-10-2023 15:28
25

Chelsea heeft weten te voorkomen dat Ian Maatsen volgende zomer transfervrij de deur uitloopt. The Blues hebben de optie in het contract van de vleugelverdediger gelicht, waardoor hij nu tot de zomer van 2025 vastligt op Stamford Bridge.

Maatsen liep aanvankelijk medio 2024 uit zijn contract bij Chelsea. Dat was bij FC Barcelona niet onopgemerkt gebleven. De Catalanen beschouwden Maatsen als een belangrijke kandidaat om de linksbackpositie te versterken, mede omdat hij transfervrij leek. Het is nog maar de vraag of Barça nog steeds belangstelling toont, nu Maatsen niet gratis meer op te halen is.

Transfergoeroe Fabrizio Romano benadrukt dat Chelsea een transfervrije exit koste wat kost wilde voorkomen. Nu dat gelukt is, gaan beide partijen in de komende maanden vermoedelijk om tafel om te praten over een nieuwe verbintenis. Wordt er geen akkoord bereikt, dan staat Chelsea medio volgend jaar open voor een verkoop van Maatsen.

Van manager Mauricio Pochettino krijgt Maatsen veel vertrouwen. De dertienvoudig international van Jong Oranje, die afgelopen interlandperiode aansloot bij het grote Oranje, maakte dit seizoen tot dusver in zes Premier League-duels zijn opwachting.