Compensatie na Neymar-blessure: Al Hilal kan niet eens maandsalaris dekken

Compensatie na Neymar-blessure: Al Hilal kan niet eens maandsalaris dekken

20-10-2023 08:29
75

Al Hilal kan na de zware blessure van Neymar een beroep doen op de FIFA. De Saudische club heeft recht op een compensatie, al kunnen de kosten daarmee bij lange na niet gedekt worden.

Neymar scheurde tijdens de interlandperiode zijn voorste kruisband af. De Braziliaan staat voor een maandenlange revalidatie en zal dit seizoen niet meer in actie komen. Wanneer een speler tijdens een officiële interland geblesseerd raakt en minimaal een maand aan de kant staat, mag de werkgever - in dit geval Al Hilal - naar de FIFA stappen voor compensatie.

De wereldvoetbalbond compenseert jaarlijks zo'n tachtig miljoen euro aan clubs. De maximale compensatie per club is vastgesteld op 7,5 miljoen euro. Dat bedrag helpt Al Hilal amper. Neymar werd afgelopen zomer voor negentig miljoen euro - exclusief bonussen - overgenomen van Paris Saint-Germain, terwijl de Braziliaan een jaarsalaris van omgerekend 107 miljoen euro opstrijkt. Met de compensatie kunnen de Saudiërs nog niet eens een maandsalaris van Neymar dekken.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!