Neymar mogelijk een jaar uit de roulatie en dreigt Copa América te missen

Neymar mogelijk een jaar uit de roulatie en dreigt Copa América te missen

18 oktober om 22:39
Laatste update: 18 oktober om 23:00

Neymar heeft een flinke domper te verwerken gekregen. De aanvaller van Al-Hilal heeft een zware blessure opgelopen in de interland tegen Uruguay en is vermoedelijk een jaar uit de roulatie.

Tijdens de wedstrijd tegen Uruguay, die door Brazilië met 2-0 werd verloren, moest Neymar zich vlak na rust laten wisselen. Zijn club Al-Hilal meldt dat de buitenspeler kampt met een gescheurde kruisband en een kapotte meniscus, waardoor hij zeker maanden en wellicht een jaar aan de kant zal staan en mogelijk de Copa América aan zich voorbij moet laten gaan.

Tijdens de wedstrijd was al zichtbaar dat Neymar het ergste vermoedde. De Braziliaan ging huilend van het veld en was aangedaan door de pijn die hij voelde, in zijn 128e interland. Deze zomer maakte de voormalig speler van Santos, FC Barcelona en Paris Saint-Germain nog een transfer naar Saudi-Arabië. Al-Hilal maakte ruim negentig miljoen over naar de Parijzenaars, waarmee Neymar de eerste speler werd die in totaal in zijn carrière vierhonderd miljoen aan transfersommen heeft gekost.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen