FC Groningen verliest wederom, Cambuur wint ook tweede duel onder De Jong niet

20-10-2023 22:04
184

Op vrijdagavond ving de elfde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie aan. Na de veelbesproken nederlaag bij NAC Breda was nu ook De Graafschap te sterk voor de ploeg van Dick Lukkien. Het ging ADO Den Haag beter af. De club uit de Hofstad leek lange tijd tegen een verlies aan te lopen, maar won door een sterke slotfase alsnog in Emmen. NAC Breda liet in eigen huis Telstar kansloos, met een 3-1 overwinning, en de bij Cambuur teruggekeerde Henk de Jong wist ook zijn tweede duel met de Friezen niet te winnen.

De Graafschap-FC Groningen 2-1
Degradant FC Groningen heeft vrijdagavond de tegenvallende seizoenstart voortgezet. Op bezoek bij De Graafschap gingen de Trots van het Noorden met 2-1 onderuit. In de veertiende minuut zorgde Simon Colyn voor de openingstreffer van De Graafschap. Groningen kwam terug in de wedstrijd, toen Marco Rente net voor rust de gelijkmaker liet aantekenen. Een benutte penalty van Alexander Büttner bracht de Superboeren echter weer op voorsprong, waarna de ploeg van trainer Dick Lukkien het tij niet meer kon keren.

FC Emmen-ADO Den Haag 2-3
In de wedstrijd tussen FC Emmen en ADO Den Haag voltrok zich een spectaculair slot. Via Pjotr Parzyszek en Jari Vlak leek de thuisploeg al na twintig minuten op rozen te zitten, maar de Hagenaars kantelden de wedstrijd volledig. Na een klein half uur zorgde Henk Veerman voor de aansluitingstreffer, waarna Malik Sellouki en Darryl van Mieghem ADO in de slotfase nog de winst bezorgden.

NAC Breda-Telstar 3-1
NAC Breda ontving vrijdagavond Telstar in het Rat Verlegh Stadion. Hoewel de thuisploeg op achterstand kwam na een goal van Zakaria Eddahchouri, trokken ze de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe. Na twintig minuten maakte Dominik Janosek gelijk vanaf elf meter, waarna in de tweede helft Matthew Garbett en Tom Boere het duel in het voordeel van NAC beslisten.

MVV Maastricht-SC Cambuur 1-1
Nadat Henk de Jong zijn eerste wedstrijd na zijn terugkeer als hoofdtrainer met 2-3 verloor van FC Groningen, trad de Friese club op vrijdag aan in Maastricht, tegen MVV. Binnen twintig minuten kwam Cambuur op achterstand door een goal van Koen Kostons, waarna Milan Smit namens de ploeg van De Jong gelijkmaakte. Daar bleef het echter bij, en dus werd ook het tweede duel onder leiding van de teruggekeerde coach niet gewonnen.