Meijer schimmig over positie Cillessen bij NEC

Meijer schimmig over positie Cillessen bij NEC: 'Heb daar wel idee over'

22 oktober 2023 om 07:40

Het is lang niet zeker dat Jasper Cillessen spoedig terugkeert onder de lat bij NEC. Trainer Rogier Meijer gaf zaterdag tegen Almere City FC de voorkeur aan Robin Roefs en na die wedstrijd was hij schimmig over de positie van de 65-voudig international.

Meijer gaat in gesprek met Voetbal International in op zijn keuze. "Jasper is gewoon fit. Alleen heeft hij pas vier keer getraind en tijdens die trainingen zag ik een aantal dingen waar ik niet tevreden over was. Daarom heb ik Robin laten staan. Ik vind dat Jasper niet voldoende ritme heeft om de wedstrijd te keepen."

Cillessen helemaal buiten de wedstrijdselectie laten was niet aan de orde. "Nee, want hij is fit. Hij is gewoon trainingsfit. Hij is onderdeel van de selectie en van de groep. Dus dan zit hij op de bank", aldus Meijer, die niet het achterste van de tong laat zien. De oefenmeester houdt ook in het midden of de keepersstrijd open ligt. "Ik heb daar wel een idee over, maar dat zal ik eerst met de keepers bespreken."

Volgens Meijer gaat de oud-keeper van Ajax, FC Barcelona en Valencia goed met de situatie om. "Goed, want hij zat vandaag op de bank en was onderdeel van de selectie. Hij heeft de jongens goed geholpen, dus hij gaat er goed mee om. Verder zal je dat aan hem moeten vragen. Het is ook onderdeel van sport. Je bent onderdeel van een team, dus het hoort erbij."

NEC speelde met 1-1 gelijk tegen Almere. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen AZ. Wie in Alkmaar onder de lat staat, blijft dus nog even onduidelijk.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!