Perez maakt geen piero bij Feyenoord: 'Lullig, deed alles verkeerd'

Perez laat piero achterwege bij Feyenoord: 'Dat is lullig, deed alles verkeerd'

22 oktober 2023 om 08:14

Kenneth Perez en Karim El Ahmadi zijn nog niet overtuigd van Yankuba Minteh bij Feyenoord. Volgens de ESPN-analisten mist de negentienjarige Gambiaan zowel overzicht als techniek.

"Die Minteh is toch wel blind, denk ik", zei Perez in de rust van het Eredivisie-duel met Vitesse. "Ik heb geen piero van hem gemaakt, want dat is een beetje lullig: hij heeft echt alles verkeerd gedaan. Ik had mijn twijfels, want hij had een wedstrijd waarin hij wel best veel overzicht had en goede dingen deed. Dat ik dacht: wie weet. Nou, hij is ver teruggevallen."

Volgens El Ahmadi mist Minteh echter niet alleen overzicht. "Ik denk dat hij technisch ook heel wat mist. Misschien dat hij daarin iets beter kan worden of dat hij betere keuzes kan maken, maar hij speelt nu als een jonge jongen die voor eigen succes gaat", stelt de oud-speler van de Rotterdammers, die desondanks denkt dat de Newcast United-huurling van waarde kan zijn. "Als hij wat meer ruimte krijgt kan hij wel gevaarlijk zijn, als hij in de diepte wordt weggestoken. Dan kan hij wel aardig zijn."

Feyenoord-trainer Arne Slot erkende al dat Minteh moeizaam begon. Dat weet de rechtsbuiten zelf aan zware benen. In de tweede helft werd hij dreigender, maar een kwartier voor tijd ging hij met hamstringklachten naar de kant. 

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!