Pavlidis:

Pavlidis: "Ik was really fucked, ik heb het heel erg moeilijk gehad"

22 oktober 2023 om 08:32

Met een hattrick tegen sc Heerenveen spoelde Vangelis Pavlidis de zure nasmaak van het EK-kwalificatieduel van Griekenland met Oranje weg. De spits van AZ zat er helemaal doorheen, nadat hij in Athene de beslissende penalty had veroorzaakt.

"Ik was really fucked", begint Pavlidis in gesprek met De Telegraaf. Dat hij uitgerekend tegen het Nederlands elftal in de fout ging, viel hem zwaar. "Ik heb het heel erg moeilijk gehad." AZ-coach Pascal Jansen gaf hem een extra vrije dag en dat hielp. "Daarop ben ik naar mijn geboorteplaats Thessaloniki gegaan. Daar, in mijn eigen vertrouwde omgeving, te midden van mijn familie, mijn vrienden en mijn vriendin, heb ik de ellende van mij af kunnen praten. Dat heeft mij goed gedaan."

Terug in Alkmaar zette Pavlidis zo goed en zo kwaad als het ging de knop om. "Ik zei: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Slechter dan mijn invalbeurt van maandag tegen Nederland kon immers niet." Hij was extra gebrand op een goal tegen Heerenveen. "Uiteraard om de ploeg te helpen. Maar ook vanwege het record, om negen duels op rij te scoren. En om het vertrouwen in mezelf te herwinnen. Tot die wedstrijd tegen Nederland barstte ik van het zelfvertrouwen, dat was even ver te zoeken geweest", aldus de 24-jarige aanvaller.

Pavlidis maakt zelfs een hattrick tegen Heerenveen (3-0), waardoor hij nu net als Feyenoord-spits Santiago Gimenez op dertien treffers staat.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!