'Eén doelwit, drie spelers op transferlijst: PSG gaat weer de markt op'

'Eén doelwit, drie spelers op transferlijst: PSG gaat weer de markt op'

22 oktober 2023 om 13:14

Paris Saint-Germain staat weer voor een drukke transferperiode. Na een zomer waarin de kampioen van Frankrijk bijna 350 miljoen euro uitgaf aan nieuwe spelers, wordt er volgens Le Parisien opnieuw vuurwerk verwacht.

PSG is op zoek naar een nieuwe linksback, het liefst op huurbasis met een optie tot koop. Dat heeft te maken met de zware blessure van Nuno Mendes, die niet voor februari terug wordt verwacht. Aan welke spelers de beleidsbepalers in Parijs denken, is nog niet bekend.

Volgens Le Parisien staan Layvin Kurzawa, een linksback, en middenvelder Carlos Soler op de transferlijst. Kurzawa mocht in de zomer ook al vertrekken, terwijl Soler niet voorkomt in de plannen van trainer - en landgenoot - Luis Enrique. Aston Villa zou de Spanjaard, die zaterdag wel scoorde tegen Strasbourg (3-0), willen overnemen. Hugo Etikité mag ook uitkijken naar een nieuwe club. Hij weigerde in de laatste dagen van de transferperiode naar Eintracht Frankfurt te vertrekken en hoeft sindsdien nergens meer op te rekenen.

PSG spendeerde in de zomer een slordige 350 miljoen euro aan Randal Kolo Muani, Manuel Ugarte, Ousmane Dembélé, Lucas Hernández, Bradley Barcola, Kang-in Lee, Milan Skriniar, Marco Asensio, Cher Ndour en Gonçalo Ramos. Spelers als Lionel Messi, Neymar, Sergio Ramos en Georginio Wijnaldum vertrokken. Goed loopt het niet in het Parc des Princes: trainer Luis Enrique en zijn ploeg staan tweede in de Ligue 1 met negentien punten uit negen wedstrijden.