Lof voor Hancko

Lof voor Hancko: 'Ongelooflijk dat voor 35 miljoen niemand hem heeft opgehaald'

22 oktober 2023 om 11:44
Laatste update: 22 oktober 2023 om 11:47

Hans Kraay jr. heeft zich niet voor het eerst lovend uitgelaten over David Hancko. De ESPN-analist vindt het haast onbegrijpelijk dat de Feyenoord-verdediger afgelopen zomer niet is opgepikt door een club uit de Premier League. 

Hancko kende vorig een jaar een zeer indrukwekkend debuutseizoen bij Feyenoord en is ook deze jaargang niet weg te denken uit de basiself van trainer Arne Slot. "Het is toch ongelooflijk dat voor 35 miljoen niemand uit Engeland hem op heeft gehaald? Ik denk dat hij daarvoor wel weg had gemogen", aldus Kraay bij Goedemorgen Eredivisie

De analist van ESPN richt zich vervolgens tot tafelgenoot Cedric van der Gun, die veel wedstrijden in de Premier League ziet. "Jij ziet veel Engels voetbal. Daar zou hij toch met twee vingers in z'n neus mee kunnen?" "Hij doet het heel goed. Misschien dat de Premier League een competitie is waar hij het heel goed zou kunnen doen", antwoordt Van der Gun. 

Mario Been is van mening dat Hancko vaak 'onderbelicht' wordt. "Hij doet geen opvallende dingen, maar de dingen die hij doet, doet hij gewoon uitstekekend. Hij kan ook samen met Geertruida (Lutsharel, red.) nog met ruimte in zijn rug spelen, omdat hij veel goed kan maken op basis van zijn snelheid. Hij durft ook door te dekken en heeft ook aan de bal de goede oplossingen. Hij is gewoon uitstekend op zijn plek bij dit Feyenoord." 

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!