Timmer fileert transfers Ajax

Timmer: Ajax is 'soort Frenkie de Jong' misgelopen en had 'topspeler' moeten halen

22 oktober 2023 om 11:55

Ajax heeft een grote fout gemaakt door niet de hoofdprijs te betalen voor Thiago Almada, vindt Henk Timmer. De zaakwaarnemer schuift nog twee Argentijnse toptalenten naar voren én laakt de aankopen van voormalig technisch directeur Sven Mislintat.

Timmer kent als zaakwaarnemer de markt door en door en vindt de bedragen die Mislintat op tafel heeft gelegd voor spelers als Georges Mikautadze (16 miljoen) en Gaston Avila (12,5 miljoen) stuk voor stuk veel te hoog. "16 miljoen voor Mikautadze is 8 miljoen te veel", aldus de voormalige doelman. "Avila? Overmars loopt nog steeds de polonaise in Antwerpen. Ze hebben de helft teveel betaald, misschien wel meer."

Josip Sutalo kwam als duurste zomeraankoop binnen bij Ajax, dat ruim 20 miljoen voor hem betaalde aan Dinamo Zagreb. "Dat vond ik wél een goede. Het is natuurlijk ook heel veel geld, maar die jongen heeft het ook lastig doordat het gewoon niet loopt."

Vervolgens geeft Timmer, die de belangen van Ajax-assistent Saïd Bakkati behartigt, aan dat Mislintat niet heeft geluisterd naar de wensen van trainer Maurice Steijn, die Thiago Almada (Atlanta United) naar Amsterdam wilde halen. "Dat is een topspeler", bevestigt Timmer. "Biedt maar eens 15 miljoen en ga met een percentage werken, dan kom je uit op 17 miljoen."

Timmer noemt ook de twintigjarige Máximo Perrone, die afgelopen jaar van Vélez Sarsfield naar Manchester City vertrok en nu op huurbasis uitkomt voor Las Palmas. "Ajax wilde hem vorig jaar hebben, weet ik. Dat is een linkspootje, een soort Frenkie de Jong. Dat soort jongens begrijpen het Ajax-spel." Tot slot valt ook de naam van Gianluca Prestianni, een zeventienjarige vleugelaanvaller van Vélez. "Een pareltje, maar die is al rond met Benfica..."